logo_estas

Ooit eens van Mowgli en het Junglebook gehoord? De welpen van de UW2 kennen dat zeker weten. Elke zaterdag van half 1 tot half 3 komen de jongens en meisjes van de welpen bij elkaar. Baloe, Raksha, Jakala, Mowgli, Akela en Hathi zijn er dan om de kinderen weer het nodige te leren. Het Junglebook speelt zich af in de gevaarlijke Jungle. De welpen zijn daar niet bang voor en ook zij zitten dus vaak in het bos. Het is altijd gezellig bij deze grote groep welpen.  Ik zou zeggen: “Mail ons als je zin hebt om langs te komen”.

Opkomsttijd: 12:30 tot 14:30 uur
welpen@uw2.nl

Leidingteam:

Baloe (Sander Dros), Jacala (Stijn Munster), Raksha (Sascha Wilderink), Mowgli (Kasper Müller) en Akela (Mark Vlietstra).

Welpenthema: Jungle Book

Elke week verkennen de welpen de Jungle samen met elkaar en figuren zoals Mowgli en Baloe. Bij de welpen gebruiken we “nesten”. De welpen worden in 4 groepen verdeeld voor de periode van het scoutingseizoen en die groepjes noemen we nesten. Sommige spellen gaan in die nesten maar meestal doen ze de spellen ook gewoon als groep. Elk nest heeft een gids en hulpgids, dit zijn de oudere welpen die jongere kinderen kunnen meehelpen in het scoutingspel. Bij de welpen draait het vooral nog om spelen, maar de kinderen leren ook steeds meer basistechnieken, zoals knopen, routetechnieken en veilig vuur maken. Deze technieken gelden als een goede voorbereiding op de activiteiten van de scouts.

Bij de welpen krijgen de kinderen ook steeds meer te maken met kampen. Twee keer per jaar gaan de welpen zelf op weekendkamp, waarbij ze een weekend lang op de blokhut blijven overnachten. Eerst een keer een nachtje, daarna twee nachten. Ook proberen ze elk jaar een ouder- en kindkamp te organiseren. Tot slot gaan ze elke zomer op zomerkamp naar een blokhut van een andere scoutinggroep. Tijdens dit kamp zal ook een speciaal thema geïntroduceerd worden waarin alle spelletjes en activiteiten plaats zullen vinden.

« van 2 »

Welpen bij de UW2

De welpen komen elke zaterdag tussen 12:30 en 14:30 naar het springdel. Tijdens de opkomsten gaan zij aan de slag met zowel spellen als de basistechnieken van scouting. Zo leren ze hun eerste knopen, zoals de mastworp en de platte knoop en leren ze omgaan met routetechnieken zoals bolletje-pijltje en hoe je kaarten moet lezen. Of gaan ze aan de slag met spellen als Levend Stratego, of Weerwolven van Wakkerdam. Ook creativiteit en kokkerellen komen aan bod, zoals het bakken van broodjes en theateropkomsten.

Nieuwsgierig geworden? Kom eens een keertje kijken, of wordt lid. We hopen je snel te zien.