Ugchelse Woudlopers

Welpen

Welpen (7-11 jaar)

Bij de speltak “welpen” zitten kinderen tussen de 7 en 11 jaar oud. Ze leren de basis van de belangrijke scoutingtechnieken en vaardigheden. Daarbij leren ze spelenderwijs samen te werken.

Thema en activiteiten

Bij deze speltak ontdekken de welpen op speelse wijze het jungleboek. Samen met onder andere Akela en Baloe gaan ze op avontuur in het bos en krijgen ze te maken met uitdagende activiteiten. De opkomsten zijn elke week weer spannend, leuk en leerzaam. Zo hebben we verschillende spellen zoals Levend Stratego, Weerwolven of Vlaggenroof. De welpen leren veel over zichzelf en hoe ze moeten samenwerken tijdens een spel of activiteit. 

Tevens leren ze in hun welpentijd de basis van belangrijke scoutingtechnieken. Zoals omgaan met routetechnieken, veilig leren vuur maken en de belangrijkste knopen. Hierbij zijn mooie insignes te verzamelen.

Kampen

Gedurende het jaar hebben de welpen diverse weekendkampen als voorbereiding op het zomerkamp (5 nachten). Zo hebben ze in het begin van het scoutingseizoen een ouder- en kindkamp. Rond het voorjaar komen de welpen één nachtje in onze blokhut slapen en voor de zomervakantie hebben we nog een laatste weekendkamp. Ditmaal overnachten ze twee nachten in onze eigen blokhut (vrijdag t/m zondag). 

Voor de oudste groep welpen is er een extra kamp waarbij ze hun kampinsigne kunnen halen. Bij dit kamp slapen ze niet in de blokhut, maar slapen ze met z’n allen in een tent naast de blokhut. Op die manier worden ze voorbereid op de volgende speltak (de scouts).

De Welpenleiding  van 2023

De Welpenleiding: Akela, Chill, Baloe, Ikki en Mor

Nieuwsgierig geworden? Kom een keertje kijken!

Is dit wat voor jou? Je kan de eerste drie keer gratis komen kijken. In principe hebben we iedere zaterdag opkomst van 1230-1430 op ‘t Springdel. Voor meer informatie kan je mailen naar welpen@uw2.nl.