Ugchelse Woudlopers

Scouts

Scouts (11-15 jaar)

De scouts zijn tussen de 11 en 15 jaar. Bij deze speltak ligt de focus op het ontwikkelen van scoutingkennis en vaardigheden. De nadruk ligt zowel op samenwerken als op zelfstandig worden.

Activiteiten

Iedere opkomst heeft een andere uitdaging. Leren omgaan met bijlen, hiken, bouwwerken pionieren, je eigen maaltijden bereiden op een kampvuur en nog veel meer. Natuurlijk doen ze ook vaak leuke spellen. De oudste scouts leren een opkomst organiseren. Op die manier worden ze goed voorbereid op de volgende speltak (de explorers) waarbij ze zelf activiteiten organiseren. 

Kampen

Voor sommige avonturen zijn de opkomsten te klein, daarom gaan ze regelmatig op kamp, waarbij grenzen worden verlegd: slapen op hoogte, bouwen van je eigen jacuzzi of het lopen van een bikkelhike. Daarnaast doen de patrouilles mee aan de regionale scoutingwedstrijden (RSW). En het leukste van alles: een hele week op zomerkamp!

De Scoutsleiding van 2023.

De Scoutsleiding: Niels, Sascha, Elisa en Kasper

Nieuwsgierig geworden? Kom een keertje kijken!

Is dit wat voor jou? Je kan de eerste drie keer gratis komen kijken. In principe hebben we iedere zaterdag opkomst van 1430-1700 op ‘t Springdel. Voor meer informatie kan je mailen naar scouts@uw2.nl.