logo_scoutsBij de scouts begint het scouting avontuur pas echt. Met bijlen hakken, kampvuurtjes aanleggen, hiken en nog veel meer. De opkomsten zijn vaak te kort om alles te kunnen doen. Daarom gaan ze vaak ook op kamp. Ik kan jullie vertellen, dat is reuze gezellig! Dan mag je jou eigen eten klaar maken, en hoef je dus niet die maaltijd van je moeder naar binnen te werken. Kortom ben je tussen de 11 en 15 jaar, kom dan maar gauw langs!

Opkomsttijd: 14:30 tot ±17:15 uur 
E-mailadres: scouts@uw2.nl

Leidingteam
Niels Dekkers, Mirko Meijer, Jack Ploeg, Katja Ermers en Jan Willem van Dokkum

De Scouts

De scouts hebben, in tegenstelling tot de Bevers en Welpen geen thema waarbinnen zij elke week aan de slag gaan. Zij zullen zich vooral bewust bezig houden met scoutingtechnieken. Zo zullen ze steeds ingewikkeldere knopen leren en de eerste bouwwerken in elkaar pionieren. Ook worden er hikes gelopen met uiteenlopende technieken en leren de kinderen echt samen te werken. Net als bij de Welpen worden de kinderen in groepen verdeeld, genaamd patrouilles. Aan het hoofd van deze patrouilles staan de PL (patrouilleleider) en APL (assistent patrouilleleider), scouts die al wat ouder zijn en de verantwoordelijkheid hebben om de patrouille aan te sturen.

Net als bij de Welpen gaan de Scouts ook op kamp. Het grote verschil is dat de scouts op kamp vaak gaan kamperen. Tijdens het zomerkamp zullen de scouts binnen hun patrouille samen hun tent opzetten. Ook het koken en eten vindt plaats binnen patrouilles, uiteraard in hun zelf gepionierde keuken.
Voor de zomerkampen wordt wel gebruik gemaakt van een thema, aansluitend bij de scouts. Denk bijvoorbeeld eens aan overleven met Expeditie Robinsson, of samenwerken zoals de Ridders van de Ronde Tafel.

Scouts bij de UW2

De scouts verzamelen elke zaterdag tussen 14:30 en ±17:15 bij ’t Springdel. Vanuit daar ondernemen ze verschillende activiteiten (bij de blokhut of ergens anders), vaak in patrouilleverband.

Kenmerkend tijdens de scoutsperiode is het steeds groter wordende zelfstandigheid van de kinderen. Zo leren kinderen omgaan met een bijl en zaag, en hoe ze hun eigen vuur moeten maken en hun eten moeten klaarmaken. Deze beginnende zelfstandigheid die de scouts leren vormt een goede basis voor hun tijd bij de Explorers.

Nieuwsgierig geworden? Kom een keertje kijken of word lid. We hopen je snel te zien!