Ugchelse Woudlopers

Explorers

Explorers (15-18 jaar)

De explorers (bij de UW2 ook wel ‘de afdeling’ genoemd) is de laatste speltak met begeleiding. Ze regelen de meeste dingen zelf, van de activiteiten tot de locatie daarvan en ook de financiering. Door het stimuleren van verantwoordelijkheid en door ze uit te dagen creëren wij een plek voor onze leden om zichzelf te ontwikkelen.

Zelfstandig

De explorers bedenken en organiseren hun eigen activiteiten, zoals koken op houtvuur en het bouwen van een eigen jacuzzi. Niks is te gek. Explorers hebben geen leiding, maar begeleiding. Waar nodig geven ze advies en motiveren ze. Zo leren de explorers omgaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig.

Kampen

De explorers hebben net als de scouts een aantal weekendkampen en een groter zomerkamp. Sommige (delen) van deze kampen regelen ze zelf en soms bedenkt de begeleiding een mooie uitdaging. Hiernaast hebben ze eens in de drie jaar een XXL-Zomerkamp naar het buitenland. Dit kan bestaan uit twee weken survivallen, vlotten varen in Zweden of een stedentrip door Europa.

De Explorer begeleiding van uw2.

De Explorerbegeleiding: Mirko, Stijn en Laurens

Nieuwsgierig geworden? Kom een keertje kijken!

Is dit wat voor jou? Je kan de eerste drie keer gratis komen kijken. In principe hebben we iedere zaterdag opkomst van 1430-1730 op ‘t Springdel. Voor meer informatie kan je mailen naar explorers@uw2.nl.