logo_bevers

Kinderen tussen 4,5 en 7 jaar zijn welkom bij de Bevers. Bij de Bevers draait het om spelenderwijs ontdekken, zowel binnen als buiten in de natuur. Samen met de beverleiding leren ze via spel om samen te werken en de basisbeginselen van scouting.

Opkomsttijd:  12:30 tot 14:30 uur.  E-mailadres: bevers@uw2.nl

Leidingteam:
Keet Kleur (Kim Rietbergen), Sterre (Kim van Baak), Stanley Stekker (Pim Schuurman), Rozemarijn (Tamara Langeveld) en Professor Plof (Jitse Boonstra).

Beverthema: dorp Hotsjietonia

Bij de bevers draaien de opkomsten rondom het dorp Hotsjietonia. In dit dorp wonen verschillende themapersonen met elk hun eigen thema. Een van deze personen is Stuiter, die staat voor de groei en ontwikkeling die een bever doormaakt.

Andere inwoners van het dorp zijn bijvoorbeeld Keet en Fleur Kleur, waarbij de bevers gaan knutselen en zingen. Of ze bezoeker Bas Bob en Rebbel die hun alles leren over de natuur. Voor kokkerellen zijn de bevers welkom bij Rozemarijn en even uitrusten mag bij Noa.

Bij de bevers leren kinderen veel basisvaardigheden die verder opgepakt worden bij de welpen, waarbij samen spelen een belangrijke rol speelt.

De Bevers bij de UW2

De bevers zijn elke zaterdag in Hotsjietonia te vinden, van 12:30 tot 14:30 uur op blokhut ’t Springdel te Ugchelen. Hier gaan we dan allerlei leuke dingen doen, zoals een stoere speurtocht lopen, broodjes bakken boven het kampvuur, knutselen en kliederen, koekjes bakken, hutten bouwen, naar het bos, verkleden, vlaggenroof, ren-en-tik spelletjes en nog heel veel meer!

Nieuwsgierig geworden? Kom een keertje kijken of word lid. We hopen je snel te zien!