Binnen onze scoutinggroep staan uitdaging en plezier voorop! Onze vrijwillige leiding biedt iedere zaterdag leuke en spannende activiteiten (opkomsten) voor kinderen van 5 tot 18 jaar. Voor verschillende leeftijdscategorieën zijn er groepen (speltakken) die gerichte activiteiten doen, waarin de kinderen worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Binnen de Ugchelse Woudlopers vinden we het belangrijk om onze leden de natuur te laten ontdekken en naast het scoutingspel aandacht te besteden aan maatschappelijke activiteiten.

Ieder jaar gaan de verschillende speltakken op zomerkamp. Van een leuk themaweekend op de blokhut voor onze jongste leden tot 2 weken survivallen en vlotvaren in Zweden voor onze oudste jeugdleden. Door de jaren heen worden de activiteiten uitdagender en neemt de zelfstandigheid van de jeugdleden toe. Uiteindelijk organiseer je je eigen zomerkamp, van de activiteiten tot de financiën, alles ondersteunt door onze leiding. Onze leiding zijn of worden getraind via gerichte opleidingen bij Scouting Nederland, al onze leiding kan een verklaring omtrent gedrag (VOG) overleggen.

De leiding heeft bij het organiseren van de opkomsten aandacht voor verschillende activiteitengebieden om een zo gevarieerd mogelijk aanbod aan te bieden. In het onderstaande schema staan de verschillende activiteitengebieden genoemd.

Activiteitengebieden