Elk jaar staat van 16 tot en met 18 oktober de scoutingwereld in het teken van communiceren via de amateurradio en internet. Afgelopen weekend was dit niet anders. Zo’n 500.000 scouts deden wereldwijd ook dit jaar weer mee aan de JOTA-JOTI, het jaarlijks communicatie- en techniekevenement. Zo ook de Scouts van de UW2!

Tijdens de JOTA-JOTI, de Jamboree On The Air en de Jamboree On The Internet, maken scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Ook bij de UW2 was er dit jaar weer van alles te beleven. Zo mocht de JOTA-toren met zend-antenne niet ontbreken en was het scoutslokaal weer omgebouwd tot een bijbehorend zendstation. Van daaruit wisten de UW’ers contact te leggen met verschillende scoutinggroepen uit heel Europa zoals bijvoorbeeld Spanje, Hongarije, Italië en Helsinki.

‘S middags was er voor de jeugdleden een groepsopkomst. Zo mochten de kinderen een kijkje nemen in het zendlokaal en onder het toeziend oog van de zendspecialisten ook nog even aan knoppen draaien. De Bevers, Welpen en Scouts speelden het door de Explorers georganiseerde havenspel. Hierbij gingen de kinderen langs vier grote Europese havens, waarbij hun telkens een uitdagende opdracht stond te wachten. Alle groepjes wisten met behulp van een sterk staaltje teamwerk de opdrachten met succes te volbrengen. Het was een geslaagde opkomst!

‘S avonds veranderden de Explorers van de A287 de blokhut in een heus hamburgerrestaurant.  Hier verzorgde zij vervolgens een uiterst smakelijk driegangenmenu die de UW nog lang zal heugen! De leiding en vrienden van de UW sloten deze dag af met weer een traditioneel potje auto-verstoppertje. Kortom, de JOTA-JOTI 2015 was voor alle leden van UW2 weer een leuk en geslaagd weekend!