De Ugchelse Woudlopers groep 2 (UW2) is ontstaan uit een fusie van twee groepen; de George Williams ‘groep 2’ en de Veluwse Woudlopers ‘groep 15’. Op 21 november 1931 werd de George Williams opgericht onder de naam C.J.M.V. groep als tweede groep van Apel­doorn. De groep heeft op diverse locaties zijn onderkomen gehad. Ten tijde van de oorlog ging de groep als bijbelgroep door om toch te kunnen draaien. Na het vertrek van vele leden, welke hun eigen groep op gingen richten, kreeg het na een moeilijke tijd een vast onderkomen aan de Meiboslaan op het terrein van Van Gelder en zonen.

openingmeibos

De Veluwse Woudlopers ‘groep 15’ is veel later opgericht. Na ook meerdere tro­eplocaties gehad te hebben, zijn ze terecht gekomen in ’t (oude) Springdel. In 1970 fuseerden de George Williams en de Veluwse Woudlopers. Beiden groepen draaiden op dat moment nog wel in hun eigen blokhut respectievelijk aan de Meiboslaan en de Richtersweg. Door de erbarmelijke conditie van ’t Springdel is er gevraagd een nieuwe blokhut te mogen bouwen op naast gelegen terrein. Na de mislukte fusie met de Mary Jonesgroep (meisjesgroep) heeft de UW2 in 1984 zelf een meisjesspeltak opgericht. En als klap op de vuurpijl in een bewogen jaar begon de bouw van het nieuwe Springdel. 17 september 1984 startte de bouw na ongeveer een 15 jaar verlangen. Op 23 maart 1985 werd de blokhut onder toeziend oog van vele belangstellenden geopend. De Meibos werd gebruikt als explorerhol. Na 1998/”99 is de traditionele indeling van vrouwelijke en mannelijke speltakken langzaam maar zeker opgelost. En kent de UW2 tegenwoordig alleen nog maar gemengde speltakken; bevers, welpen, scouts, explorers en de stam.

openingspringdel

Op 10 juli 2001 werd het historische onderkomen “De Meibos” in brand gesto­ken wat menig UW-er veel pijn gedaan heeft. De explorers zagen zich genoodzaakt om ook op ’t Springdel te draaien. Om dit te faciliteren is de blokhut in 2006 uitgebouwd met een apart lokaal voor de explorers en de stam.