Ugchelse Woudlopers

Agenda

Agenda

Let op dat informatie uit de mail altijd leidend is.

Normaliter hebben we elke zaterdag reguliere opkomsten volgens de speltaktijden. (M.u.v. kerst, 31 dec / 1 jan en de zomervakantie). We proberen alle afwijkende opkomsten, groepsopkomsten en speciale activiteiten via deze agenda te delen.

Tradities

Elke zaterdag proberen we uitdagende en nieuwe activiteiten te organiseren. Bij de Ugchelse Woudlopers vinden we het ook belangrijk en leuk om aan bepaalde tradities vast te houden. Lees hieronder meer!

Een scoutingjaar loopt gelijk met een schooljaar. In september beginnen we na de vakantie eerst met een grote schoonmaak. Daarna hebben we vrij snel het overvliegen. In het derde weekend van oktober is er wereldwijd JOTA/JOTI waar wij altijd aan mee doen. De laatste opkomst voor kerst doen wij een gezamenlijke kerstlunch. Snel daarop hebben we een nieuwjaarsduik met boerenkool. Rond 23 april herdenken we Sint Joris met een toneelvoorstelling. In mei hebben we een open dag of een vossenjacht. Tussendoor hebben we op willekeurige momenten nog andere jaarlijkse dingetjes zoals vriendjes-en-vriendinnetjes-dag of opkomsten voor (vrienden van) stamleden. Denk hierbij aan een killerdartstoernooi, klus-en-knus of een leidingkamp.


Grote Schoonmaak

Na de zomerverhuur beginnen we graag in een mooi schone blokhut. Daarom doen we voor de eerste opkomst nog een zeer grondige schoonmaak van de hele blokhut. Vele handen maken licht werk, daarom doen we dit met zoveel mogelijk ouders en vrijwilligers.

Grote Schoonmaak Welpenlokaal
Grote schoonmaak met welpen buiten
Grote schoonmaak scouts buiten

Overvliegen

In het begin van het nieuwe scoutingseizoen hebben we vaak nog 1 a 2 normale opkomsten. Daarna is het tijd voor het overvliegen. De oudste bevers, welpen, scouts en explorers vliegen dan symbolisch maar vaak ook letterlijk over naar de volgende speltak.

Overvliegen 2023 komt een bever een trap omhoog.
Overvliegen 2022 komt een scout via A-Frame over.
Overvliegen 2023 wipwap scouts

JOTA/JOTI

Tijdens het Jamboree On The Air (JOTA) en On The Internet (JOTI) weekend leggen scoutinggroepen over de hele wereld contact met elkaar. Ieder jaar proberen we verre radiocontacten te leggen met een zelfgeknoopte zendmast. Daarnaast doen we ook mee met de JOTI-Hunt. Een vossenjacht door heel Gelderland met allerlei knutsel- en puzzelopdrachten. Onze jeugdleden doen voor een gedeelte met beide evenementen mee en we organiseren daar ook nog een groepsactiviteit omheen.

Jota toren 2020 wordt omhoog getakeld.
Hier wordt uitleg gegeven over zenden aan bevers.
Joti hunt 2022 trein.

Kerstlunch

Om het jaar af te sluiten houden we de laatste opkomst voor kerst altijd een gezamenlijke lunch. Dit betekent dat de speltakken ook aangepaste tijden hebben. Na of voor de lunch hebben de speltakken gewoon opkomst. Vaak wordt bij deze opkomst ook een spel gedaan met meerdere speltakken samen.

kerstlunch 2023 met gezellige welpen
Tafelopstelling bij de kerstlunch 2023.
Speluitleg bij kerstlunch 2023.

Nieuwjaarsduik

De eerste zaterdag na 1 januari hebben wij een speciale groepsopkomst waar de hele familie welkom is. Traditioneel gezien wordt er dan altijd met scouting boerenkool gegeten. Sinds 2022 hebben we een nieuwe traditie: samen een nieuwjaarsduik nemen! Naast de frisse start en het warme eten doen we ook nog een leuke activiteit zoals bingo.

Bingo bij de nieuwjaarsduik van 2023.
Mensen staan klaar voor de nieuwjaarsduik 2023.
Tygo kijkt raar bij de nieuwjaarsduik van 2023.

Sint Joris

Sint Joris is de beschermheilige van Scouting. Ieder jaar herdenken we Joris door zijn verhaal na te vertellen. Dat gaat aan de hand van een toneelvoorstelling. Op een zelfgemaakt podium met eigen special effects en script zorgen we ervoor dat het verhaal toch ieder jaar op een compleet nieuwe manier tot leven komt.

Stukje toneel bij Sint Joris van 2022.
Impressie van het podium van Sint Joris 2023.
Meiden kijken in camera bij afsluiting Sint Joris 2023.

Vossenjacht

Elk jaar organiseren wij een open dag waar je vrij door de blokhut kan kijken en een aantal aspecten van scouting tentoongesteld worden. Al een paar jaar combineren we dit met of doen we afzonderlijk een vossenjacht in Ugchelen. Een gezellige activiteit waar jong en oud speuren door het hele dorp.

Vossenjacht kids bij tijdmachine.
De stand van de vossenjacht in 2022.
Viking bij vossenjacht in 2022.

Overig

Er zijn nog een aantal andere jaarlijkse activiteiten. Zo organiseren alle jeugd speltakken één a twee keer per jaar een vriendjes-en-vriendinnetjes dag. Daarnaast proberen we ook betrokken te blijven bij de maatschappij door bijvoorbeeld te helpen met de koningsspelen, de waterlooppleinmarkt en te collecteren voor Jantje Beton; het goede doel dat zich inzet voor meer speelruimte waaronder scouting.

Welpenleiding helpt schieten in 2022.
De minions van waterlooppleinmarkt 2022.
Jaha het is wel leuk collecteren.